Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Δημοσιευτηκε στο City Vibes- 14 April;ioy 2012
Του Νίκου Λακόπουλου. fortigo (1).jpg

* Άδοξα τελείωσε η θητεία του Αδωνι στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Περίμενε τόσο καιρό και δεν εμφανίστηκε ούτε ένας Πέρσης.

* Μετά την επιτυχή παρουσία των ελεύθερων σκοπευτών στην παρέλαση, η κυβέρνηση μελετά την εφαρμογή του μέτρου και στις εκλογές.

* Νέα στρατηγική του Γιώργου Νταλάρα να βοηθήσει τον λαό. Θα εμφανίζεται στις λαϊκές προσφέροντας σακκιά με πατάτες.

* Eίναι σαφές ότι σ΄αυτές τις εκλογές, όποιο κόμμα κι αν ψηφίσεις παίρνεις -τουλάχιστον- ένα δεύτερο δώρο.

* Πλαστήρα ζεις, εσύ μας οδηγείς. (Το νέο ΠΑΣΟΚ, όπως το περιέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος).

* O Eυάγγελος Βενιζέλος υπόσχεται στο ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τα χαμένα μαλλιά του από την πρώτη συνεδρία, χωρίς να χάσει ο ίδιος κανένα κιλό.

*To κίνημα της πατάτας είναι ένα ουσιαστικό κίνημα που ανατρέπει τις παραγωγικές σχέσεις. Δεν θα τελειώσει αν και ο τελευταίος παραγωγός δεν γίνει μεσάζοντας.

* Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία απαιτεί καλύτερο και λειτουργικό σύστημα διοίκησης στην Ελλάδα. Το είχαν απαιτήσει από την κυβέρνηση Τσολάκογλου τα στρατεύματα κατοχής. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

* To διάβασα το Μνημόνιο 2. Περιμένω με αγωνία το επόμενο τεύχος.

* Μετά την φετεινή επιτυχή παρέλαση με facecontrol η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνεται η παρέλαση μέσω facebook.

* Είναι πολύ σκληρή η τιμωρία της Ελλάδας από την Μάργκαρετ για ένα μικρό παλιό στραβοπάτημα του Ανδρέα.
* Θα ήταν πιο ειλικρινές σ΄αυτές τις εκλογές αντί για κόμματα να πάρουν μέρος οι τράπεζες.

* Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Μετά την αποτυχημενη συνάντηση με τον Νταλάρα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Κότσιρα.

* Mπορεί να χρειάστηκαν χρόνια, αλλά το ΠΑΣΟΚ έκανε πράξη το σύνθημα του. ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

* Όταν στην κυβέρνηση μετέχουν πάνω από δύο κόμματα, αυτό δεν ονομάζεται συγκυβέρνηση. Ονομάζεται παρτούζα,
* Υπό τις συνθήκες αυτές, επαναφέρω την πρόταση για ανάδειξη πρωθυπουργού μέσω ΑΣΕΠ.

Υ.Γ. Δεν κάνει παιδιά ο Βενιζέλος. Δεν κάνει. Εδώ χρειάζεται κάποιος να μπορεί να πάρει τα λεφτά και να τρέξει.
Γιώργος Τζέφρυ Φον Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα έμενε στην Ιστορία μόνο για την μετονομασία των υπουργείων με ονόματα όπως Υπουργείο ...Θαλασσίων Υποθέσεων, αν έχοντας καταστρέψει την Ελλάδα με ένα εκατομμύριο ανέργους και 300.000 κλειστές επιχειρήσεις δεν επιχειρούσε -από καθαρή βλακεία- να τινάξει όλη την Ευρώπη και την Αμερική στον αέρα! Η πολιτική επέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων φαίνεται να έσωσε την χώρα από τα χέρια ενος πυρομανούς «Σωτήρα», ο οποίος ήθελε να διατηρήσει την εξουσία ακόμα, αρνούμενος να παραιτηθεί. Το χειρότερο: Μάλλον δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί.
santa.jpg
 * Δημοσιεύεται στο City Vibes.

Ο TITANIKOΣ
 με τον Νίκο Λακόπουλο

 * Κασιδιάρα η "Χρυσή Αυγή".

* Από τον δικομματισμό περάσαμε στον δίδυμο διπλό διπολισμό. Σχεδόν όλα τα κόμματα έχουν ένα ή περισσότερα ανταγωνιστικά "αδελφάκια". Φυσικά, το τοπίο αργά ή γρήγορα θα ξεκαθαρίσει, αλλά μέχρι τότε, προσοχή στις ερχόμενες εκλογές. Το κόμμα θα επιλέξετε να ψηφίσετε, πιθανόν να έχει λήξει.

 * Θα είχαμε απαλλαγεί από τον παρατεταμένο προεκλογικό αγώνα, αν είχε υιοθετηθεί η πρόταση  να εκλέγεται πρωθυπουργός από το ΑΣΕΠ.


 * Παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων καταλαβαίνει κανείς πως η Ελλάδα  νίκησε την Πολωνία με 1-1.

* Νέο χτύπημα του Μιχαλολιάκου. Τιμώρησε τους δημοσιογράφους με πέντε μέρες φυλακή και δύο στερήσεις εξόδου.


 * Ακούγοντας τον Αλέξη να μιλάει νιώθω πως στις εκλογές θα σαρώσει και πάλι ο Ανδρέας.

* Mήπως ο Μαυρογιαλούρος τελικά ήταν αριστερός;

 *  Και ο Κουλούρης υποστηρίζει ΣΥΡΙΖΑ. 'Oπως θάλεγε ο Λογοθετίδης "Πολλοί μαζευόμαστε, πολλοί μαζευόμαστε".

*  Νέα αυτοκτονία συνταξιούχου στην Κηφισιά. Κι αυτό πριν προλάβει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της.

* Από ότι φαίνεται το βασικό σύνθημα αυτών των εκλογών ήταν "Σας παρακαλώ μη με διακόπτετε!".

 * Λαϊκή Αγορά Εξαρχείων. "Τι να κάνουμε. Δουλεύουμε, τουλάχιστον μέχρι να βγει ο Τσίπρας".

* Μετά την κατάθεση μήνυσης από τον Κασιδιάρη η Δούρου μπορεί να τη βγάλει με μια μικρή ποινή ίσως και επίπληξη, αλλά δεν φαίνεται να γλυτώνει το Στρατοδικείο η Λιάννα Κανέλλη.


* Τα βαρειά τους όπλα κατέβασαν στις εκλογές τα πολιτικά κόμματα. Από την Νέα Δημοκρατία ξεχώρισε η εμφάνιση του Στρατηγού Παπάγου, ενώ τη συμβολή του στο ΠΑΣΟΚ έδωσε ο Νικόλαος Πλαστήρας. Πίσω από την γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ έβλεπες τον Άρη Βελουχιώτη, ενώ η "Χρυσή Κασιάρα Αυγή" κατέβηκε με ένα συνδυασμό Χίτλερ, Μεταξά και Παπαδόπουλου, Καραϊσκάκη και Μιλτιάδη.



 * Μ' αρέσουν αυτές οι εκλογές. Ακόμα κι όταν τελειώσουν θα έχω αγωνία ποιός θα τα φτιάξει με ποιόν.

*  Τελείωσε ο προεκλογικός αγώνας. Το Πασόκ πρέπει να απαλλαγεί από την κυτταρίτιδα, η Ν.Δ. από την πλατυποδία, ο Σύριζα από τα σπυράκια, η Δημάρ από τους ρευματισμούς και το ΚΚΕ από την πρεσβυωπία.

* Μπορεί να απέφυγε τον ψύχραιμο Προκόπη Παυλόπουλο, ο Κασιδιάρης, αλλά θάχει κακά ξεμπερδέματα από την στιγμή που ενόχλησε τον Παπαθεμελή.



Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ


"Το φαινόμενο Τσίπρα και η Μεγάλη Αριστερά". Από τις Εκδόσεις Ηλέκτρα επανακυκλοφορείται το βιβλίο μου "Ο Αλέξης στη Χώρα των Θαυμάτων" που πρωτοκτυκλοφόρησε το 2008. Ελπίζω να μη μου τα χαλάσει πάλι ο Τσίπρας!

 Από την ροκαμπιλάτη φαβορίτα του Τσίπρα το βιβλίο μας μεταφέρει στην δεκαετία 20 να συναντήσει τους νεόφερτους κομμουνιστές με τις φλωτάν γραβάτες, στον περασμένο αιώνα τους φοιτητές να κάνουν εξέγερση φορώντας ψάθινα καπέλα, τον Νίκο Ζαχαριάδη να εξοντώνει τον Βελουχιώτη, τον Ανδρέα Παπανδρέου να ανεβαίνει στο κότερο του Λάτση, και το "ροκαμπίλι" να συναντά τον Πρόεδρο Δημοκρατίας με την μηχανή του ως νεώτερος ηγέτης κόμματος στην Ελλάδα.

 Ένα βιβλίο για την αριστερά, την ελληνική ιστορία, το ροκ, το underground, την σημερινή εποχή και την ιστορία του 20ού αιώνα που μιλά τόσο για τον Άρη Βελουχιώτη όσο και για τον Φρανκ Ζάππα.
Ένα βιβλίο για τα χαμένα όνειρα των Ελλήνων και την πολιτική άνοιξη που χάθηκε τόσες φορές, την ενότητα των δημοκρατών, τις ίντριγκες και τα φλερτ της Αριστεράς με την εξουσία, τα παρασκήνια της προδοσίας, τα λάθη των αριστερών και το προφίλ της γενιάς που δημιουργεί το "Φαινόμενο Τσίπρα".