Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ο χαλασμένος πυροσωλήνας- Το ατύχημα στο στρατό

Αυτός ο χαλασμένος πυροσωλήνας θα φορτωθεί όλες τις ευθύνες για τον ελληνικό στρατό. Το ότι βρήκε να χαλάσει μια μέρα αφότου εγκαινιάστηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το "Πιπίνος" δείχνει ότι είναι ένοχος με πρόθεση να συκοφαντήσει τον ένδοξο- χωρίς να δώσει ποτέ καμμία μάχη- ελληνικό στρατό.
"Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, μεταβαίνει στα Λάβαρα Διδυμοτείχου ο γενικός επιθεωρητής Στρατού αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος.Έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για το συμβάν και την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας του στρατοδικείου Ξάνθης".
Όπως καταλαβαίνουμε την έρευνα για τον στρατό θα κάνει στρατηγός- επιθεωρητής του στρατού. Αν δεν τα φορτωθεί όλα ο πυροσωλήνας θα πρέπει να αρχίσει μια δυσάρεστη συζήτηση για το πως λειτουργεί, πως προμηθεύεται, πόσο και γιατί κοστίζει, πως εκπαιδεύεται ο ελληνικός στρατός.
Μια ανεξάρτητη έρευνα θα μπορούσε να δείξει πράγματα τα οποία δεν μπορεί να αποκαλύψει ο πυροκροτητής, ο οποίος άλλωστε δεν είναι σε θέση να μιλήσει. Ο στρατός είναι θέμα ταμπού. Και μια τέτοια έρευνα αντίκειται στην εθνική ασφάλεια, τα εθνικά ιδεώδη, το "εθνικό συμφέρον".
Κι η πολιτική σιωπή είναι εθνικός χρυσός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου