Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ο Χάρι Πότερ και η Δραχμή

Ο Χάρι Πότερ και η Δραχμή

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
Του Social Frend, του Χάκερ
ΚΟΥΝΕΛΙ
Τρία πράγματα μου ήρθαν στο μυαλό αυτό τον καιρό. Το «Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου. Η ταινία «Ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου. Και τα βιβλία του Άρθουρ Κέσλερ «Ο κομισάριος και ο γιόγκι», «Σταυροφορία χωρίς σταυρό».
Σας αποκάλυψα την περασμένη βδομάδα που έχει τα λεφτά του –λίρες- το πλουσιόπαιδο από την Κοζάνη που θέλει τη δραχμή- και την μαμά του. Σας αποκάλυψα πως αντί για δραχμή- στο Κατά Μίμην Ευαγγέλιον- θα φτάναμε στην τουρκική λίρα. Κανένας δεν το πίστεψε. Για βάλτε λίγο κάτω το μυαλό σας. Μήπως έχουμε κάποιες σχέσεις τραπεζικές παιδιά με την γείτονα; Για σκεφτείτε λίγο.
Εγώ θα δω μερικά θαυμάσια ντοκυμαντέρ με Ρώσους και με Γερμανούς- ναζί μου φαίνονται! -στο Κανάλι της Βουλής. Το καμάρι μας. Που βλέπαμε όπερες, βλέπαμε ντοκυμανταίρ για τον κόσμο των πουλιών –και των ζώων- και τώρα όλη η μέρα τον Κιμ Ιλ Σουγκ! Και το Μόσχα ΤV, αλλά της δεκαετίας ΄70. Ως πότε;
Να γυρίσουμε με το κατασκοπευτικό ρεπορτάζ. Πόσοι πράκτορες κόβουνε βόλτες στην Ελλάδα, αυτόν τον καιρό; Διάβασα στο Βήμα για τον …Λεονίντ- που κανόνισε τα ραντεβού με τον Πούτιν. Γιατί πήγε ο Τσίπρας  δυο φορές στη Μόσχα – και μάλιστα επιδεικτικά την μέρα της Συνόδου; Tι εννοούσε ο Λαφαζάνης όταν έλεγε πως μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της ρευστότητας; Kαι γιατί πήγε στο Συμβούλιο των Αρχηγών στο Μέγαρο;
Tα ραντεβού τάκλεισε ο Κοτζιάς – με τον Λεονίντ ενδιάμεσο που ξέρει καλά ελληνικά. Αλλά τελικά μάλλον αντάλλαξε- όπως κάνουν οι Ρώσοι από τα …Ορλωφικά την Ελλάδα με την Ουκρανία. Ο Τσίπρας ζήτησε 10 δις. «Να σου δώσω πέντε μπροστάντζα για τον αγωγό;’ toυ είπε ο Πούτιν, αλλά δεν τάδωσε κι αυτά. Έχουν και οι υπερδυνάμεις αφραγκίες.
BAROYΦΑΚΗΣ ΙΝΔΙΑΝΑTα μυστήρια δεν σταματούν εδώ. Γιατί έφυγε ο Βαρουφάκης την μέρα του δημοψηφίσματος, άρον-άρον;  Τι παιχνίδι παίχτηκε εδώ; (Mερικά πράγματα γράφτηκαν εδώ στα άρθρα Ποιοι απέφυγαν το Grexit, Τι συνέβη με το Πραξικόπημα της Δραχμής). Τα υπόλοιπα θα βγαίνουν σιγά –για σαράντα χρόνια. «Είμαστε λαός της θάλασσας που δεν φοβάται να ανοιχτεί σε μεγάλα πελάγη, σε καινούργιες θάλασσες, προκειμένου να φτάσουμε σε νέα και πιο ασφαλή λιμάνια» είχε πει τότε –αν θυμάστε- ο πρωθυπουργός. Αλλά μάλλον δεν το εννοούσε ή το έκανε απλώς για να κάνει την Ευρώπη να …ζηλέψει!
«Σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη. Άδειασμα του θησαυροφυλακίου της. Αίτημα στη Μόσχα για βοήθεια. Αυτά είναι τα στοιχεία ενός συγκαλυμμένου σχεδίου επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή από μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ» γράφουν οι Financial Times. «Επικεφαλής αυτής της ομάδας είναι ο πρώην υπουργός Ενέργειας και ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που συσπειρώνει από οπαδούς του Τσάβες μέχρι παλαιοκομμουνιστές. Υπήρχε η αίσθηση ενός πραγματικά επαναστατικού πνεύματος στην αίθουσα», δήλωσε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που περιέγραψε το κλίμα στο ξεκίνημα της συζήτησης στο ξενοδοχείο.
«Ο κ.Λαφαζάνης ανέφερε ότι το ποσό που ήταν διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή ήταν 22 δισ. Ευρώ και  θα χρησιμοποιείτο για την πληρωμή μισθών και συντάξεων ενώ  θα διατηρούσε τις προμήθειες σεΜΗΤΕΡΑ ΝΑΝΤΙΑΣτρόφιμα και καύσιμα, την ώρα που θα γινόταν Παράλληλα η κεντρική τράπεζαθα ετίθετο υπό κρατικό έλεγχο και ο επικεφαλής της Γιάννης Στουρνάρας θα συλλαμβάνονταν αν προσπαθούσε να εμποδίσει το σχέδιο.
H «Καθημερινή της Κυριακής» γράφει ότι το σχέδιο του Βαρουφάκη περιελάμβανε υποκλοπές ΑΦΜ. Πώς θα το πετύχαινε; Βάζοντας έναν παιδικό του φίλο, να κάνει …χακάρισμα (hacking)  της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Έτσι θα δημιουργούσε με τους συνεργάτες του μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου. «Με το πάτημα ενός κουμπιού» το σύστημα θα ήταν σε θέση να αποστείλει ένα ειδικό pin σε κάθε φορολογούμενο που θα αντιστοιχούσε σε αυτόν τον μυστικό, παράλληλο λογαριασμό μέσω του οποίου θα μπορούσε ο πολίτης ή η επιχείρηση να πραγματοποιήσει πληρωμές, δημιουργώντας έτσι ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, ενόσω οι τράπεζες θα παρέμεναν κλειστές.
Κατά τα άλλα πολύ … ζέστη. Η Πρόεδρος της Βουλής απαιτεί να εγκρίνει εκείνη τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Αλλιώς ο πρωθυπουργός να μην ξαναπατήσει στο παλάτι της. Ο Βαρουφάκης θα ψηφίζει Δευτέρα Τετάρτη «Ναι», Τρίτη- Πέμπτη ‘Όχι» και ΠΣΚ …Αίγινα. Το Νέο Κιλελέρ θα έχει σύνθημα να μην πληρώνουν οι τσιφλικάδες φόρο.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ.
Ποτέ μπροστά. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΠΙΣΩ!
Σας φιλώ, ο κατάκοπος φίλος σας Social Frend- o Xάκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου