Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Αν και πολλοί προσπάθησαν να μας πείσουν ότι το όραμα του Πολυτεχνείου ήταν το  Αττικό Μετρό, οι τελευταίες διαδηλώσεις λένε πως το Πολυτεχνείο δεν τελείωσε το 1973.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΑ

Όταν το 44% του Λαού έδινε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Γιώργο Παπανδρέου μάλλον δεν φανταζόταν να δει σε δυο χρόνια υπουργό τον Μάκη Βορίδη.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΤΖΕΦΡΥ ΦΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα έμενε στην Ιστορία μόνο για την μετονομασία των υπουργείων με ονόματα όπως Υπουργείο ...Θαλασσίων Υποθέσεων, αν έχοντας καταστρέψει την Ελλάδα με ένα εκατομμύριο ανέργους και 300. 000 κλειστές επιχειρήσεις δεν επιχειρούσε -από καθαρή βλακεία- να τινάξει όλη την Ευρώπη και την Αμερική στον αέρα! Η πολιτική επέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων φαίνεται να έσωσε την χώρα από τα χέρια ενος πυρομανούς "Σωτήρα", ο οποίος ξόδεψε δυό χρόνια με  νόμο -τάξη- ηθική, προσπαθώντας να λύσει ένα βαρύ ψυχολογικό πρόβλημα με τον πατέρα του.

Στην θητεία του 250.000 φτωχά νοικοκυριά και επιχειρήσεις έζησαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ληστείες γινόντουσαν ακόμα και για 30 ευρώ. Άνθρωποι έψαχναν στα σκουπίδια για φαγητό και μπορούσαν να σε ληστέψουν για 30 ευρώ. Όντας εξαρχής Πρίγκηπας μιας πολιτικής Δυναστείας ο κατά το ήμισυ αμερικάνος Τζέφρυ Παπανδρέου Τσαντ είχε πολλά κοινά στοιχεία με τον Όθωνα. Είδε την χώρα ως χωράφι του παππού του. Επιχείρησε να αλλάξει κυρίως όχι την Ελλάδα αλλά τους έλληνες με νόμους για το κάπνισμα (που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ) με ένα τρόπο που αποκάλυπτε ένα μίσος ανακατεμένο με θαυμασμό για τον πατέρα του.

Δεν γέλασε ποτέ και βύθισε την χώρα σε κατάθλιψη.Φεύγει παραδίδοντας μια υπερήφανη χώρα ως αποικία στους ξένους. Ένα εκατομμύριο κόσμος τον ψήφισε ως αρχηγό του κόμματος. Η κυβέρνηση του είχε 84% αποδοχή για να κυλήσει το κόμμα του στο 15%, επιστρατεύοντας έντεκα χιλιάδες αστυνομικούς για να επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη εν μέσω λαϊκής αποδοκιμασίας. Οσφυοκάμπτης απέναντι στην Ευρώπη, κέρδισε τον τίτλο του "Φον Γιωργάκη". Αντί για πρωθυπουργός προτίμησε να είναι Αρμοστής. Τη θέση αυτή προσπαθεί να διατηρήσει ακόμα αρνούμενος να παραιτηθεί. Το χειρότερο: Μάλλον δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΓΙΝΕ!

 Κατά μία κάκιστη αντίληψη περί Δημοκρατίας, ο έλληνας πρωθυπουργός λειτουργεί ως μονάρχης. Τόσο τα κόμματα, τα συνδικάτα, η αξιωματική αντίληψη και φυσικά ο ενεργός λαός αποτελούν θεσμούς που περιορίζουν την εξουσία του πρωθυπουργού. Εν προκειμένω ο Γιώργος Παπανδρέου παραβίασε αυτή την αρχή και το καταστατικό του κόμματος που ορίζει τουλάχιστον την σύγκληση πολιτικού συμβουλίου για μια τέτοια σοβαρή απόφαση. Ήδη ο πρωθυπουργός έχει χάσει την λαική νομιμοποίηση και στηρίζεται σε μια "πλειοψηφία" η οποία δεν απηχεί την λαϊκή θέληση αφού περίπου 40 έδρες του δόθηκαν χάρη στο εκλογικό σύστημα και πολλοί βουλευτές ψηφίζουν εκβιαζόμενοι ενάντια στη συνείδηση τους. Η προφανής εκτροπή από τον έλληνα πρωθυπουργό, απελευθερώνει τους βουλευτές του από την κατηγορία της αποστασίας, αφού ο ίδιος κακοποιεί και το Σύνταγμα και το καταστατικό του κόμματος του. Δεν μπορεί το μέλλον της χώρας να εξαρτάται από ένα πρόσωπο. Ας πουν λοιπόν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον ηγεμόνα-πρόεδρο πως το δημοψήφισμα έγινε. Την περασμένη Παρασκευή. Κι ας πάψει να κρατά στα χέρια του όμηρο την Ελλάδα.