Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

To "Όχι"

Ο Βασιλιάς δεν φάνηκε κι ο Λαός κοιμόταν. Ποιός είπε τελικά το "Όχι". H απάντηση βρίσκεται πέντε χρόνια μετά, όταν τα κανόνια του Σκόμπυ φέρνουν πίσω τους τον Γεώργιο το Β. 
Δεν ξέρουμε πόσο εύκολα θα έλεγε "Όχι" στους Γερμανούς, ο Μεταξάς, που τους είχε παραδόσει -με άλλο φιλογερμανό- βασιλιά το Ρούπελ. Ο Γεώργος ο Β διδάχτηκε από την εξορία του Κωνσταντίνου και το ίδιου και ήταν ανοιχτά αγγλόφιλος.
Ο Μεταξάς λειτούργησε σαν εκπρόσωπος τύπου του Μονάρχη. Το πολιτικό προσωπικό της Μοναρχικής Δικτατορίας, κατά πλειοψηφία, συνεργάστηκε με τους Γερμανούς, αλλά δεν είχε πρόβλημα να συνεργασθεί και με τους άγγλους και τους αμερικάνους. Το ιστορικό ερώτημα είναι τι θα συνέβαινε αν είχαμε -λέμε!- μια αγγλόφιλη ή έστω μη σοβιετόφιλη Αριστερά ή αν είχαν κερδίσει οι Γερμανοί τον πόλεμο.
Αυτή η εμμονή της "Χρυσής Αυγής" να καταθέτει στεφάνια στην επέτειο κατά του φασισμού αποκαλύπτει ένα βαθύ ψυχολογικό και πολιτικό δράμα. Υπάρχουν μαρτυρίες πρώην "χρυσαυγίτη" ότι ο Μιχαλολιάκος επισκεπτόταν στις επετείους του Χίτλερ το Γερμανικό Νεκροταφείο.
 Φαίνεται ότι το κόμμα πάει στην παρέλαση να τιμήσει τους έλληνες ήρωες και μετά στο νεκροταφείο να τιμήσει τους ναζί ήρωες. Αν δεν είναι ανισορροπία και ψυχολογική διαταραχή, είναι επίδειξη μεγαλείου. Οι εκπρόσωποι των SS θέλουν να τιμήσουν τα θύματα τους.