Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Το βιβλίο του Κουφοντίνα (1)

Η απαγόρευση του βιβλίου του Κουφοντίνα ή το κάψιμο δεν φτάνει. Θα πρέπει να απαγορευθεί και η ανάγνωση του βιβλίου. Η αγορά "προϊόντων εγκλήματος" είναι ολοφάνερη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Προ οληπτικά θα μπορούσαν να συλλαμβάνονται και όσοι σκέφτονται να το αγοράσουν.

Ιδεολογικά οι διώκτες του βιβλίου κινούνται στο ίδιο έδαφος με αυτό της τρομοκρατίας. Πρακτικά το βοηθούν να γίνει μπεστ-σέλερ. Η ελευθερία έκφρασης αφοπλίζει την τρομοκρατία, που πολλές φορές σκοτώνει για να πετύχει την δημοσίευση της προκήρυξης.

Και βέβαια αν αποδεχθούμε αυτό το ιεροεξεταστικό παραλήρημα λ ο γ ο κ ρ ι σ ί α ς θα πρέπει να στερηθούμε πολλά έργα τέχνης. Δε πειράζει. Σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή. Των δικών μας. Όχι των άλλων. Τα "ματωμένα λεφτά" δεν είναι ποτέ τα δικά μας λεφτά. Δικαιοσύνη.

Θα μπορούσε να πεις κανείς α σ τ ι κ ή δικαιοσύνη.

Στην άλλη πλευρά ένας τρομοκράτης που ρισκάρει με ηρωϊσμό την ζωή του, ενώ σκοτώνει, θα μιλήσει για τις χιλιάδες ζωές που χάνονται κάθε μέρα σε σαπιοκάραβα για να πλουτίσει ένας αστός. Τελικά δεν υπάρχει ούτε αστική, ούτε λαϊκή δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου