Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Το άδειο σακίδιο

Λίγο Τσε, λίγο Σάκης Ρουβάς αλλά προς το ροκ, λίγο μελό -"εγώ που δουλεύω από τα δεκάξι -αχ ψεύτη κι άδικε ντουνιά- βρέχει στη φτωχογειτονιά, βρέχει και στην καρδιά μου, αυτός είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης. Νεανικό στυλ, τι-σερτ και μπλου τζιν, σακίδιο, ανεμελιά αλλά πολύ- πολύ σοβαρότητα και απλοϊκό μαζί και περισπούδαστο ύφος.

Αυτός είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όσοι λένε πως δεν έχει πολιτικές θέσεις και απόψεις, εννοούν πως δεν έχει τις δικές τους θέσεις. Κι έτσι μάθαμε ότι το "Ποτάμι" δεν έχει πρόγραμμα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ- που καίγεται πιο πολύ- έχει. Και όντως έχει. Και ένα και δυο τρία προγράμματα, όσες κι οι συνιστώσες του. Ένα για το πρωί, ένα για το απομεσήμερο, ένα για το βράδυ με ένδυμα περιπάτου.

Μπορεί να μας πει κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ τι και πως θα κάνει με την ΕΡΤ, τη Δωδώνη, την Ολυμπιακή, το πρόγραμμα του; Mπορεί να μας πει τι άποψη για έχει, για όσα κρίσιμα για το "πρόγραμμά του", τι συμβαίνει στην Βενεζουέλα.

Ένας, ένας για να προλαβαίνουμε να σημειώνουμε "θέσεις". Θα το καταργήσουμε, θα το ακυρώσουμε, θα το διαπραγματευτούμε, θα το σκίσουμε, θα τους πετάξουμε- το μνημόνιο- στα μούτρα, όταν θα έχει λήξει.

Λυπάμαι,  σύντροφοι, αλλά δεν έχετε πείσει. Αντί να μιλήσετε με ειλικρίνεια για αυτό που κάποτε λέγαμε "κρίση της Αριστεράς' - λες και κρίση έγινε θεραπεία και την εξάγουμε κιόλας σε όλο τον κόσμο σαν ελληνική πατέντα -σκεπάζουμε το πρόβλημα με ένα "πρόγραμμα" που έχει καταρρεύσει πριν ακόμα ...διαρρεύσει σαν η μαγική λύση.

Ε, ναι, το σακκίδιο του Θεοδωράκη είναι άδειο. Αλλά αυτό δεν κάνει το δικό σας σακκίδιο γεμάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου