Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ψευτοαριστερά, ψευτοζωή, ψευτοδημοσιογραφία

Όταν διαβάζω σε αριστερή εφημερίδα ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, "πονηρόφατσα", "ξεκίνησε από την Αγία Βαρβάρα" "φιλόδοξος" με πηγές του δημοσιογράφου την "γειτονιά", "κακές γλώσσες", "λένε", "λέγεται" διαπιστώνω ότι η Espresso τεκμηριώνει καλύτερα τα ρεπορτάζ της.

Ακριβώς, όπως ο Γιόζεφ Πολ Γκαίμπελς που δημιούργησε κι αυτή την "δημοσιογραφική σχολή'. Τα γεγονότα δεν υπάρχουν, παρά μόνο όπως θα τα φωτίσουμε- μέσα στο ψέμα που ζούμε. Η φωτογραφία του Σ.Θ. να κρατάει την φλόγα της Ολυμπίας, η συνέντευξη με τον πρωθυπουργό είναι αποδείξεις πως είναι διεφθαρμένος. Όλος ο κόσμος γύρω μας είναι ψεύτικος σαν και μας. Ο Σ.Θ. δεν είναι φτασμένος. Είναι "φτασμένος". Δεν είναι υπήρξε συνδικαλιστής, αλλά "ψιλοσυνδικαλιστής".

Ο "αριστερός" κοινωνικός ρατσισμός διαφέρει από τον ανοιχτό της "Χρυσής Αυγής". Είναι ύπουλος και κρυμμένος καλά σε μια "σνομπ", "κολλεγιακή Αριστερά". Αυτή είναι η ψευτο-Αριστερά. Αυτή είναι η χειρότερη από την δογματική ή την σταλινική Αριστερά" γιατί είναι μια κομπλεξική Αριστερά που μαζί με την Αγία Βαρβάρα κατά βάθος μισεί την δική της "ταπεινή" καταγωγή, τον "λαό" και την δική της γειτονιά.

Θέλει να είναι αριστερή χωρίς τον λαό. Μαζί με τον λαϊκισμό, μισεί και τον και τον λαό. Αλλά δεν είναι μια αριστοκρατική Αριστερά, όπως ήταν μια παλιά αρχοντική- εργατική Αριστερά. Είναι ψευτοαριστοκρατική.

 Δεν πάει λαϊκή. Ψωνίζει ιδεολογία μαζί με έπιπλα και έχει βγει από το Κολλέγιο. Αλλά το τόσο μίσος, η κακία και η εμπάθεια δείχνουν πως δεν μισεί τους άλλους τόσο πολύ, όσο μισεί τον εαυτό της. Όπως ένας ψεύτης, που αδυνατεί να πιστέψει πως μπορεί να υπάρχει γύρω του κάτι αληθινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου